Om mig

Livet och vår kropp är till för att njutas av

Min resa


"Livet och vår kropp är till för att njutas av och njuta gör vi genom vår kropp. Men för att kunna känna njutning och välbehag i vår kropp, behöver vi släppa taget om allt som vi lagrat där som skapar oro, stress, spänningar och disharmoni. Vi behöver läka oss inne från och ut, för att kunna stå i vår fulla potential och kraft. Och det gör vi genom att bli närvarande med det som är, oavsett vad det är, men framförallt genom att vara närvarande med det vi helst vill fly ifrån. Om vi kan stannar kvar där i det jobbiga och bara observera det, och låta det synas och ta den platsen som det behöver, och sedan släppa taget om det på det sättet vår kropp behöver, så kan vi läkas innefrån och ut, och vi blir då fria från vårt förflutna. Det är där vår frihet ligger, att läka vår kropp, bryta våra mönster och förändra vår inre värld, för att kunna skapa en ny yttre värld"

Mitt liv har varit allt annat än njutningsfullt. Fram tills jag var 28, var jag deprimerad, hade ständig ångest, massa inre konflikter och var i fly eller fäkta läget dagligen. Jag ville fly ifrån mig själv, min barndom, andra människor, livet och allt det jobbiga i mig. Min daglig ångest, oro och anorexia gjorde att jag hade murar och försvar till månen och tillbaka, ingen kom mig nära. Jag hade massa masker och var konstant orolig och rädd över att bli sedd och påkommen med mina fel och brister som jag gjorde allt för att dölja. Och mitt självförakt gjorde mig väldigt självdestruktiv på många sätt. Livet var mörkt och en daglig kamp.

Men när jag var 28 år kom jag till en av mina vändpunkter här i livet. Jag satt en oktober kväll vid mitt köksbord och drack the och tittade ut över innergården där jag bodde. När en av mina andliga guider kom och sa
-Om du vill att ditt liv ska fortsätta som det är, så behöver du inte göra nånting, du kan bara fortsätta som du gör. Men om du vill att ditt liv ska förändras så måste du förändras på insidan. Vad väljer du? 

Jag kände och tänkte efter i 3 tre sekunder och svara sedan min guide -Vi kör!

Efter den kvällen började jag känna hopp om livet, jag fick en nytändning, en andra chans och för första gången kände jag mig optimistisk. Jag började mjukna och min murar började falla mycket, mycket sakta, jag tinade långsamt innefrån. Sedan dess har livet visat mig vägen. 

När jag var 32 kom nästa vändpunkt, jag deltog på min första tantrafestival och en helt ny värld öppnade sig för mig, en kärleksfull värld i närvaro, gemenskap och med så mycket njutning. Det kärleksfulla spacet gjorde att jag vågade stanna upp och känna och bli närvarande i min kropp och mitt inre. Där och då tog en ny resa fart, resan in till mitt inre, det jag sprungit ifrån i 32 år. The only way out is in fick en helt ny innebörd. Det är den tuffaste och smärtsammaste resa jag gjort hitintills men så värt det. 
 

Idag är jag 35 år och livet är härligt, spännande, njutningsfullt och glädjefyllt. Idag är jag innerligt tacksam för mitt liv och ser det som den största gåvan jag fått från moderjord och shakti som ständigt håller mig i sitt kärleksfulla sköte. 


Min läkning har bestått av healing, bodyworks med fokus på att öppna upp kroppen, emotional releses, tantramassage, närvaro, att våga stå still och vara kvar i mig själv, kärleksfulla och trygga människor/workshops som gjort att jag vågat visa mig och vågat se mig själv, närvaro med mig själv och att möta mina skuggsidor. 

Utbildningar som jag har gått:

Tantra teraput  -The art of love

Tantramassör -The art of love

Livscoach -Grow by Mia

Yoga lärare 200h i hatha och yin med inriktning på embodiment -Bromma folkhögskola

Mediumutbildning -Pehr Trollsveden

Klassisk svensk massör & regndroppsmassör -Göteborgs massageskola

Chakra & Reiki healing samt moderjord healing -Happy healing Måns

Angelic reiki, master -Annika Heurlin Reikikällan

Theta healing -Lena Dellborg

Undersköterska med inriktning på psykiatri

/

Sen har jag deltagit på flera workshops inom personlig utveckling, tantrafestivaler och gått i egen terapi.